Jag har skaffat mig en hobby!!!

Jag är så glad! Jag har hela mitt liv haft olika intressen, men aldrig något som jag fastnat för sådär ordentligt. Jag älskar att sjunga och har gjort det i kyrkan från och till sen jag var 15, men jag har aldrig varit heeelt uppslukad av det som som jag är nu av min nya hobby.

VAD är det då undrar kanske den enormt stora massan som läser min blogg (typ. 6 st. eller nåt *s*).

Jo, ser ni! Vi har blivit med fiskar! Vi har skaffat ett jättefint litet akvarium på ca. 60 liter där våra små söta firrar simmar omkring. När vi väl bestämde oss för att skaffa akvarium började jag läsa lite på internet om olika fiskar, hur stor bostad de behöver, hur man sköter ett akvarium osv...och jag hade inte en blekaste aning om att det var sååå avancerat. Det ska vara vattenbyten ca. 1ggr/ve., man ska ta prover på vattenhalterna för att se om fiskarna har det bra. Man ska bereda vattnet med massa mysiga bakterier, växterna behöver näring, olika fiskar kräver olika foder...osv. osv. osv. Det är JÄTTEKUL att läsa om allt, planera befolkningen, införskaffa växter, stenar, växtnäring...Det är tom kul att sitta och titta på akvariet...i timmar!!!! Jag missar mina favoritprogram på tv, för att jag sitter och tittar på firrarna och planerar nästa drag.

Vårt kar innehåller idag 10st. neontetror, 3st. khuliålar och 3st. Platy´s. Mao. det är nästan fullt. Man ska tydligen räkna 1cm. fisk till en liter vatten...och då räknar man med vuxenstorlek. Algerna har inte riktigt invaderat akvariet, vilket innebär att vi inte har skaffat några algätare än, men när det är dags blir det nog ca. 4st...och snart, mycket snart ska jag skaffa 2st. dvärg guramis. Sen är karet fullt...

Jag har redan börjat önska mig ett större kar, ett med lite större firrar i, men det krävs nog lite övertalning...

Nej...nu ska jag surfa in på akvarie forumet...

Eller förresten, måste bara berätta...Jag misstänker att vår ena Platy ska föda vilken dag som helst, så snart har vi yngel i karet också *längtar*

Simma lugnt! ;)

Insnöad

...i dubbel bemärkelse. Snön har fallit och fallit och fallit, jag har nog inte sett maken sen jag var tonåring och åkte till storlien. Tyvärr har hela familjen varit sjuk i omgångar så vi har knappt varit ute.

Sen är jag heeelt insnöad på en ny fundering...Det är nämligen så att jag och Peter börjar misstänka att Johannes kommer bli vänsterhänt. Igår satt jag och googlade lite och hittade mycket intressant läsning om vänsterhänthet (heter det så?). Bla. finns det teorier om att de flesta vänsterhänta barn har haft en tvilling i livmoderlivet (spegelvänd och högerhänt) som sen har tillbakabildats (missfall). Denna teori är det tydligen en hel del forskare som ligger bakom (svårt att forska i dock, det är väl därför det bara är en teori antar jag). När jag läste detta började allt falla på plats... Jag hade MYCKET blödningar under graviditetens lopp, TÄNK om jag förlorade en tvilling då?! Tänk om det var så att vi skulle haft 2 ursöta underbara killar annars? Jag tänkte även på min enorma moderkaka (den vägde 1100g, och normalt väger en moderkaka ca. 500g), var det kanske meningen att den skulle ha försörjt två? Jag kan inte sluta tänka på det här, jag tom. grät en skvätt när jag låg och tittade på min sovande pojke igår, för jag tänkte på den lilla killen som kanske skulle ha funnits och det faktum att jag ALDRIG nånsin kommer att få veta om det var så.

Letade rätt på min förlossningsjournal för att se om det stod ngt speciellt om min moderkaka som kunde hjälpa mig att få veta, men det gjorde det naturligtvis inte. MEN...minns ni att jag i ett tidigare inlägg var lite deppig över att jag inte mindes vissa delar av min förlossning? Tack vare att jag tittade i journalen vet jag nu att jag födde liggandes på sidan, och när jag läste det kom faktiskt en del minnen tillbaka *lycklig*. Så helt förgäves var inte mitt journal läsande!

Johannes, jag och Anton har varit/är magsjuka. Jag och Johannes har blivit friska, men Anton har fortfarande svårt med maten stackarn. Kräks inte längre iallafall. Idag ska jag försöka ta mig ut en sväng med Johannes, han behöver frisk luft (jag med), men jag vet inte hur det ska gå och köra vagnen i den här snön...Börjar faktiskt tröttna lite på vintern. Vill ha vår och tulpaner nu!!!

Ska försöka skriva lite oftare nu....om vi är friska.

L8er folks!

RSS 2.0