Tallinn here we come!

Det är med skräckblandad förtjusning jag drar iväg idag. Jag är helt skräckslagen över att behöva vara utan lillskrot tom tisdag eftermiddag...Hur fan ska jag klara det? Jag kommer ju att längta ihjäl mig! Det längsta jag varit ifrån Johannes är ungefär ett dygn då jag hade tjejkväll hos mamma & sov kvar. Usch...Mitt hjärta vill inte åka, men jag vet att vi kommer att få jättekul & det ska bli så otroligt mysigt att få ha mamma för mig själv några dar!

Vill bara önska er alla en mysig första advent!

See you another day, för nu drar jag! :o)

Önskelistor

Anton önskar sig:

Little big planet (spel till ps3)
Sparkcykel
Ben ten alien force klocka
Ramp till fingerskateboard
Dj hero
Super racing 3800 (bilbana)

Piccoz (fjärrstyrd helikopter)
Ft police 250 (bilbana)
Minneskort till mobilen

Mathilda önskar sig:

Sparkcykel
Presentkort på H&M, Kicks & JC
Digitalkamera
Cykelhjälm

Skisspennor
Tuschpennor (för tex. serieteckning)
Böcker
Scrapbooking saker
Pengar
Rosett hårspännen
Prydnadssaker

Johannes önskar sig:

Megablocks (figurer att bygga med)
Bilar i olika sorter
Båtar
Böcker
Kläder (framförallt byxor)



Till Kista

...och bränna pengar *s*. Idag ska jag och Jennie shoppa lite. Tänkte försöka hitta några julklappar så att det inte slutar som vanligt med shoppande dan före dan. Vi har ju en fröken som blir tonåring dan före också, så det är lite som måste handlas. Ikväll bär det av till kyrkan och gospelträning inför 2:a advent.

Vi hade trevligt igår, det var bara pappa och Lena jag saknade men de var ju här i fredags. Jag har fått massor med presenter: 1 lampa till tv möbeln (Barbro), 2 presentkort på H&M (Anders & Pappa), en hink med spa grejer (Rosa & Johny), doftljus (Jennie), en almenacka (Barbro), den årliga julblomman från mamma, en stooor vas (Christine, även den till tv möbeln), ett jättefint hjärta för värmeljus (Jenny & Fredde), 2 pavor vin (Jennie, Krister & Jessica), en biocheck (Malin & Johan), ett presentkort på böcker (Håkan & Lotta), en blue ray film (Göran & Kati, top gun), en mascara (Mathilda), ett jättefint halsband (Anton) och ett set med halsband och örhängen (älskade). Ojojoj vad mycket grejer jag fick! Sen blir det gemensam födelsedagsresa med mamma (hon fyllde ju 60 i år). På lördag drar hon och jag till Tallinn & det ska bli jättekul!

Usch...Time flyes, nu måste jag dra! Kraaam!

Snart...

...ungefär kl. 09.29 är jag hela ett år äldre och närmare 40 än 30 *gulp*. Har fått massor med grattis på fejjan & via telefon (tack godingar), men min käre make har visst glömt... Vi får väl se när han kommer på det *fniss*. Alltid när någon fyller år i familjen brukar vi sjunga på morgonen, servera kaffe på sängkanten och kanske lämna över nåt paket...Men icke...Fanns inte ens en droppe kaffe i kannan när jag klev upp & maken rusade iväg till jobbet, lämnade en puss bara och sa hejdå. Snart ska jag iväg till affären och handla, för jag måste visst bjuda på middag ikväll *grrr*, annars hade folk kommit 18 istället för 17 som vi hade sagt...Jag bara undrar...varför ska JAG anpassa mig efter alla andra när det är jag som har "bjudning"? Blir lite less faktiskt, kan man inte komma när det är sagt är det väl bara att tacka nej...

Nej nu ska jag sluta vara upprörd, man ska va glad på sin födelsedag. Måste sluta nu för mamma kommer att ringa när klockan är 09.29, som hon gör varje år *sötisen* (älskar dig mamma, fast du kommer ju aldrig läsa det här eftersom du tycker bloggar är larv).

Kram på er allihopa & tack för alla grattis!

Vilka underbara vänner jag har!

Igår hade jag en liten födelsedagstillställning. Det var sååå trevligt! Många barn som alla var på bra humör, och många vuxna som även de var på bra humör. Jennie stannade kvar och hjälpte mig med disken och städningen i natt (TACK gumman!), så när Peter kom upp i morse var det alldeles renstädat! Skönt att vi tog oss i kragen och gjrde det mesta inatt. Det är det värsta som finns att komma upp på morgonen och börja plocka vinglas & gamla ölburkar.

Idag blev en seg dag, jag sov till halv 12, åt lunch med familjen och några överblivna barn från gårdagen *s*, slappade lite framför datorn... Peter gick upp för att söva Johannes och då tänkte jag passa på att dammsuga. Till min stora förskräckelse upptäckte jag att dammsugarpåsen var full! Slet ut den och kastade, men hittade ingen ny i städskåpet *suck*. Så det var bara att plocka upp den gamla påsen ur soporna och RENSA den på gammalt damm *blääärk*. Hur som helst så är nu nedervåningen lika fin som den var före festen. 2 maskiner med smutstvätt har jag faktiskt klarat av att köra också. Ganska nöjd med min insats idag faktiskt.

Tack alla fina vänner för en underbar kväll & för alla fina presenter jag fick!

Kraaaaaaaam!!!

Jobbig start på dagen...

...med en grinig pojke. Han vaknade ca en halvtimme tidigare än han brukar och det funkar visst inte sååå himla bra...Så den lilla pojken somnade kl. 8 i sin vagn. Det har typ aldrig hänt (inte sen han började sova en gång om dan) och absolut inte såhär tidigt på dan. Hoppas det bara är för att han gick upp tidigare så att han inte "börjar" bli sjuk igen.

Igår upptäckte jag en tand till. Inte konstigt eg att han är så lättretlig. Går runt här hemma och säger AJ och pekar i munnen. Under loppet av 2 veckor har det kommit 4 tänder stackarn!

Usch, egentligen borde jag sitta och planera inför bjudningen ikväll men idag är jag trött. Tur att jag har spenderat veckan med att städa så jag inte behöver göra det så mkt idag. Eventuellt åker vi en sväng till IKEA, skulle vilja slänga upp lite nya gardiner innan folket kommer.

Hoppas det blir mysigt ikväll.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cig.

Hämtade passet igår!

Åh, så härligt, nu har jag mitt nya pass, så allt är klart inför resan till Tallin nästa helg...Måste shoppa lite "reskläder" bara *s*.

Igår var jag med Anton i skolan hela dagen & det var mysigt att vara "bara" han och jag...Att vi gjorde ngt tillsammans. Vi satt i klassrummet och lyssnade på högläsning då höll han sin lilla arm runt mig och lutade huvudet mot min axel...Jag blev sååå rörd, att min lilla (stora) pojke vågade visa sin kärlek till mamma inför alla klasskompisar. Det kommer jag leva på länge!

Igår på dagis berättade jag för en pedagog att vi inte tänker vaccinera & hon blev ganska sur, vilket jag iof förstår eftersom de bara vaccinerar riskgrupperna nu. Pedagogerna är ju ganska utsatta då. Men jag vill inte hålla på att laborera med massa "gifter" som jag inte vet vad det är, spruta in det i mina barns kroppar och hoppas på att det inte blir en ny neurosedyn skandal. Jag vågar inte helt enkelt! Sen så tänker jag som så att den här influensan väl lär komma tillbaka varje säsong, tänk hur mycket vi tillslut kommer att hålla på att vaccinera oss! Fler virus lär väl också födas, som vi måste vaccinera emot, slutar väl med 15 vaccinationer per säsong...Jag tänker inte vara med om det. Det är bättre vi drabbas av influensan och skaffar oss immunitet. F.ö. misstänker jag att vi redan haft influensan då halva familjen insjuknade hastigt efter det att Mathildas kompis kom hem från USA och blev sjuk samma kväll (såklart efter kompisarna hade träffats och blivit smittade *s*). Hur som helst så hoppas jag stormen är utriden redan & att vi klarar oss från ytterligare sjukdomar. Om jag har gjort rätt val återstår väl att se.

Nu ska vi göra oss iordning för dagis, handling och städning (som står på schemat idag).

L8er folks! ;)

På bättre humör

Åh, mina vänner så jag har städat...och det var faktiskt kul (men utmattande). I förrgår rensade jag satan i hallen och den blev sååå snygg, visste inte att vi kunde ha så fint hemma faktiskt. Men det tog på krafterna och på eftermiddagen var jag sååå trött att jag knappt orkade le åt Johannes när han gjorde ngt sött. Igår passade jag på när han sov (var sjuk igår) och fixade till i köket, "kastade" bort diskstället, rensade köksbänkarna på ALLT onödigt som bara står framme fast man knappt använder det (typ schabraket till sodastream). Så nu har vi ett helt cleant kök, och det känns underbart. Var på toppen humör när P kom hem igår och hade tänt lyktorna ute och hjärtat i köket. Hela undervåningen dammsugen och skurad och en glad mamma...Det är så det ska va!

Det kanske behövdes ett bråk för att ta sig upp ur gropen jag har kravlat i ganska länge. Är på väg upp nu iaf! Känns bra!

Idag ska jag iväg till min coach på Right management och diskutera cv bla. Sen ska jag hem och plocka lite och fixa i tvättstugan, sen hämta Johannes på dagis. Ikväll är det kör och jag vet faktiskt inte om jag ska gå idag heller...Min röst känns inte ok och jag är fortfarande inte helt frisk.

Åh, huvudvärk välkommen gamle vän, du är mig en trogen följeslagare...

*rusar iväg för att ta en ipren*

*poof*

Jag VET att jag inte är bra på att städa

Men nu blir jag faktiskt lite ledsen när P bara kliver upp efter en sovmorgon och klagar på att det alltid är så stökigt här. Men vad fan! Jag fick "diagnosen" mentalt utmattad av läkaren för några veckor sen, han ordinerade 2 nätters riktig sömn i veckan (alltså utan barn i sängen) vilket inte har skett än, dessutom är jag förkyld! Vad fan förväntar han sig. Jag ORKAR helt enkelt inte, jag är trött, slutkörd, stressad och förkyld! Usch, jag blir bara såååå less.

Nu ska jag INTE städa...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering:
NU städar jag...fast jag inte orkar, men jag antar att det bara är att inse, man får tvinga sig till att göra saker som man inte orkar. Om man så ska gråta hela tiden medans man gör det...FAN, vissa dagar orkar jag inte ens laga mat...Men nu vet jag, det är HELT normalt att stå och gråta samtidigt som man lagar mat/städar/plockar/whatever, för så är det tydligen.

Usch vilken jävla dag! Vill bara krypa ner under täcket och aldrig vakna mer!

Segdag

Idag blir det slapping till 100%, mamman är både förkyld och bakis...ingen bra kombo där. Eventuellt ska jag prova singstar på nya ps3:an och sen kolla blue ray...Ska bli kul att se skillnaden mot vanlig film. Maken är iallafall pigg och glad idag för han somnade vid åttasnåret igår *s*. Så är det att vara gammal och trött.

Idag tänker jag på min styvmor som inte mår bra alls. Hon blev inlagd på sjukhuset igår för uttorkning & ligger med dropp och grejer. Hon lär få stanna till måndag iallafall, hoppas hon mår bättre sen, stackarn!

Nej...hjärnan funkar inte riktigt just nu, så jag avslutar här och återkommer när hjärncellerna har återbildats *hehe*

L8er folks!

Förkylning och ceminarier

Japp, då har förkylningen slagit till hos mig också & jag känner mig ganska hängig. Tur i oturen är att jag ju är arbetslös nu så jag behöver inte sjukskriva mig iaf (eller tvinga mig själv till jobbet med rinnande näsa och ond hals).

Tisdag & Onsdag har jag varit på 2 ceminarier om karriäranalys och cv utveckling. Riktigt intressant faktisk...och viktigt eftersom ett bra cv drar ögonen till sig. Ska träffa min jobbcoach på tisdag och kolla igenom mitt amatörmässiga cv och se om det går att göra något åt det.

Veckan har varit ok hittills, ikväll blir det ev lite mys med grannarna och imorgon ev dop för en kompis son. Men allt beror alldeles på hur jag mår.

Nästa helg ska jag har ett litet födelsedagskalas hemma och jag har bjudit hit några vänner som betyder mycket för mig. Ska bli mysigt...om de kommer *s*. Blev lite tight om tid där, så jag har full förståelse för om vissa redan är uppbokade på nåt annat skoj.

Johannes har blivit en riktig dagispojke nu. I förra veckan grät han varje dag då jag lämnade och det kändes inte så särskilt bra i mammahjärtat. Men den här veckan har han varit en solstråle, bara knallat in på dagis, givit mig en puss och börjat leka. Känns underbart att han änligen trivs och vill gå dit! För det är klart samvetet inte är det bästa när han är så liten och "tvingas" gå till dagis (ja, förresten...Jag VET att det heter förskola, men jag säger dagis, ok?!). Vet ändå innerst inne att han har roligare på dagis än att vara hemma med mig, han blir uttråkad på ett par timmar med mig för jag är ingen rolig mamma...

Näpp, nu blire inget mer just nu...ska till FL och förundras lite igen *s*

Hare!

Karriäranalys & ev. utgång

Usch vilken tung morgon. Grisen har sovit jättedåligt & även då hans föräldrar. Nu är lillgris lämnad för förvaring (*s*) på dagis & mamman redo för den stooora världen utanför lilla viksjö. Idag är det ceminarie hos Right management. Ceminariet handlar om karriäranalys och baseras på våra personliga tester vi gjort via deras hemsida...Som ett litet psykologiskt test som kollar vad man har för styrkor vs. svagheter...Är ganska så övertygad om att mitt karriäranalystest säger att jag är en smått deprimerad, utbränd småbarnsmamma som skulle behöva jobba med något ytterst lugnt och harmoniskt arbete *s*. Vi får väl se vad som sägs & vad som står i mitt kompendie som jag ska få idag. Imorgon är det nytt ceminarie om hur man skriver ett bra cv, ska bli intressant och väldigt behövansvärt (finns det nåt ord som heter så?, jag tyckte det var ett bra ord iaf *s*).

Ska se hur jag mår efter ceminariet idag, ev. kanske jag passar på att träffa en gammal kompis inne i stan. Har precis bestämt mig för att hoppa kören idag (min röst håller inte iaf, och låtarna som ska gås igenom kan jag redan).

Ha en underbar dag alla där ute i cyberrymden! På återseende!

Ny dag, nya bekymmer

Godmorgon! För första gången på länge känner jag mig utvilad idag. Jag är tom redan påklädd! Sovit himla gott inatt, men det kan bli bättre...Antar att kroppen behöver vänja sig vid nya sängen först innan man kan förvänta sig en riktig natt.

Idag ska Johannes till dagis, Anton till skolan & jag hem till svägerskan. Vi ska luncha ihop och jag planerar att gosa med Elsa! Hon är 3 veckor gammal & har den sötaste näsa världen har skådat! Moster är kär!

I eftermiddag bär det av till Antons skola för utvecklingssamtal, känns lite jobbigt eftersom jag måste släpa med mig Johannes. Inte helt önskvärt, men jag har inte rätt att ha honom på dagis fler timmar.

Såg att våra nya vardagsrums möbler planeras levereras hit den 12:e, så det blir lite kruxit eftersom jag är anmäld till ett ceminarie då...För första gången i mitt liv önskar jag att leveransen är försenad. Annars får vi väl lösa det på något sätt. Känns bara så jobbigt, för jag har ändrat tider på dagis hit och dit för att jag ska kunna gå på de här ceminarierna. Jaja...IKEA har ju inte hört av sig än. Den som lever får se.

Nu ska jag fixa håret! Over and out! (for now)

Fy vilken dag!

Usch vad trött jag har varit idag, knappt tagit mig upp ur sängen. Är också innerligt trött på min diet...eller framförallt blomkålen som jag äter istället för pasta/ris/potatis...Jag kommer nog (efter denna dieten) aldrig i hela mitt liv äta en enda liten blomkålsblomma till. Snart ska den lilla grisen i säng och efter det ska den stora mamman förflytta sig till sovrummet & den gudomliga nya sängen som går att höja och sänka rygg & fotända! Somnar nog tidigt ikväll.

Hoppas innerligt Johannes kan gå till dagis imorgon, han är snorig och hostig, men jag tror inte han smittar, han har ju varit förkyld sen förra helgen (och hemma från dagis 3 dar i förra veckan). Anton har fortfarande huvudvärk stackarn, fick det i fredags, undrar vad det kan bero på.

Ha en härlig söndagkväll, nu ska jag ringa mamma!

Grishals...

...fick jag lära mig igår var fläskfilé. Fast jag läste fel och alla skrattade på min bekostnad, även jag. Jag läste ordet med engelsk schvung *s*. Jättetrevlig kväll blev det iaf, hemma hos Sanna & Dagge. Kanske ett glas vin för mycket för jag har huvudvärk idag. Vi spelade spel, lyssnade på spotify och pratade...och drack vin dårå.

Maken fick sovmorgon, men jag klagar inte, den lilla grisen vaknade halv åtta...heeeelt ok för min del! Själv vaknade jag med nackspärr...och det gör ONT! Ska be min snygga make om lite massage sen när han har vaknat till liv. Nu ska jag surfa in på familjeliv & förundras över alla konstiga människor.

Sååå hittade jag en bild...


...på den lilla vackra saken som saknades på den förra bilden. Så...här är han, se och njut, och avundas ;)

Passet fixat

Vad snabbt det går nu för tiden. Om 5 arbetsdagar ska mitt pass vara klart. Gick ju jättesmidigt. Mätte mig när jag kom dit (nej jag har inte krympt ännu) & jag är fortfarande 172 cm lång. Passkassörskan var urtråkig och gick inte ens att skämta med, hon informerade inte ens om när passet skulle bli klart, det fick maken gå tillbaka och fråga om...Dåligt tycker jag. Vissa människor sitter verkligen på fel plats...

IDOL

Ja, jag vet att jag är larvig, men jag följer idol...Och jag måste bara få skrika ut mina känslor...NEEEEEEEEEJ!!!!!!
VARFÖR i hela friden skulle Rabih åka ut???? Finns ju FLERA andra som jag tycker hade fått åka före honom.... Idag är en sorgens dag!!!!!

Natten i nya sängen

Ni som förväntar er snusk kan sluta läsa nu...För hör och häpna, mamman SOV i sängen...*s*. Inte särskilt gott dock. Hostig liten kille i sängen & grymt trött mamma var ingen bra kombination. Det var helt underbar att ligga och titta på tv i iallafall, med huvudändan upphöjd låg/satt jag som en drottning! Morgonen var tung, liten skrot vaknade halvsex och jag skulle ha sovmorgon, men han var så ledsen idag så jag kunde inte sova. Gick ner och umgicks med familjen lite tills jag blev så trött att jag höll på att somna i soffan, då gick jag upp igen och gjorde ett nytt försök. Vaknade vid nio och gick upp. Har nu bälgat i mig kaffe, rökt 3 cigg, startat upp den lilla rosa och pratat med grannen.

Sitter med gamla lappen (laptopen) och för över bilder till usb, som ska in i den här datorn istället, så snart finns det eventuellt lite fler bilder i bloggen...

Nu ringer telefonen... L8er, som man brukar säga ;)

Skaffa pass

Idag bär det av till sollentunas polisstation för införskaffande av pass...Lilla svarta mamman ska åka till Tallin i slutet av månaden. Sen blir det systemet för hela slanten, maken köpte aldrig vin igår.

I eftermiddag/kväll ska vi hem till S & D och deras goa barn. Ska bli mysigt!


Ja, vad ska man säga...



Tänk att en sån ful människa (pekar neråt) kan göra så vackra barn...heeelt otroligt. Saknas en liten vacker sak bara, men jag har inte hunnit lägga in fler bilder i datorn än...

Ligger i sängen och kollar Idol...och nu gjorde Eddie bort sig...*suck*

Trevlig fredagkväll!

Middag i goda vänners lag...

I morgon ska vi hem till några kompisar och äta middag, ska bli trevligt. Det var otroligt länge sen vi träffades alla fyra. Måste köpa lite vin idag (kanske öl oxå?) så att helgen är safe *s*. Tur vännerna bor så nära så man kan krypa hem om man skulle vilja...

Såhär ser...

0-21a27976e1d7031f1a8fdf410a273120.png

Kolla varifrån!

Såhär ser jag ut allt som oftast:-). Iallafall när det är halloween!


Ny laptop kräver ny blogg...

...eller hur?

Helt galen dag idag. Våra nya sängar kom och egentligen skulle jag vilja gå och lägga mig nu, trots att det är fredag. Jag vill ligga i min säng, ha tv4 fakta på på tv:n, höja upp både huvud och fotände och bara ligga och slötitta på tv. Eller kanske surfa lite med den lilla söta rosa...Haha, ja, jag...svarta mamman köpte en rosa liten gullig laptop...Det går utför!

Nu ska vi se om det går att kixa till den här bloggen lite, för just nu ser den lagom trist ut... BRB som man säger...

RSS 2.0