Romantik 2

Han är lite romantisk ändå min gubbe. Han överraskade mig igår med 5st. röda rosor, såna där dyra lååånga rosor ni vet, och ett jättefint hjärta i glas som skulle lysas upp med en spot under. Jag blev så glad! Massor med pussar fick jag också på vår dag. Vi åt god kinamat med lillkillen (påminnelse till mig själv, Johannes gillar INTE friterade räkor och ris!), drack lite vin, och sen när Johannes hade somnat tittade vi på Johan Falk i sängen och drack champagne. Myyys på hög nivå. Killarna sov dock båda två vid 21.45 och jag låg ensam kvar och läppjade (visst är jag duktig på fina ord? *s*) på min skumpa, tittade på akutsjukhuset och bara hade det mysigt i min ensamhet. Idag är jag åter i mig själv, dock något förkyld.

Idag måste jag ta tag i vårt växande tvättberg och sen MÅSTE jag skura golven idag (alla som undrar varför jag skurar så ofta kan jag upplysa om att RUSSIN blir ganska kladdiga när de trampas in i golvet).

Nu ska jag gosa med Johannes lite innan det bär av till dagis.

Over and out

Romantik

Vad är romantik för dig?

För mig är det överraskningar, små gulliga gester mot varandra i vardagen, en klapp på kinden bara för att, upplevelser tillsammans, hålla handen, sitta i soffan (tätt) och titta på film tillsammans...Ja, sånt. Jag saknar det så jävla mycket! Framförallt idag när vi "firar" 2 år som gifta. Min dröm är att älskade kommer hem och säger "Sätt på dig nåt fint gumman, vi ska ut ikväll, jag har fixat barnvakt"! Istället blir det hämtkinamat och skumpa hemma, ALDRIG att jag kan tänka mig att han har köpt någon present & absolut inte fixat barnvakt.

Hur kunde jag bli kär i en sån oromantisk karl kan ni kanske undra, men se, det ska jag berätta för er...

Han är humorn själv (enligt honom själv *s*), han är hjälpsam och ordentlig, han är barnslig, han pratar i sömnen så att man skrattar ihjäl sig, han är skitsnygg, snäll (nästan fööör snäll ibland), äter den maten jag lagar (antingen för att han är snäll, eller så är det för att han faktiskt tycker att det är gott), han älskar mina barn och har gjort det sen den första gången de träffades, han har "givit" mig ett barn till, han är en underbar pappa... Ja, ni ser vart det barkar...Hela karln är ju bara bäst (förutom just då romantiken *s*)!

Summan av kardemumman är att trots att jag vissa dagar kan bli rätt besviken över hans tanklöshet och att han är så oromantisk så älskar jag honom något så kopiöst mycket!

Grattis på bröllopsdagen hjärtat, du är fortfarande mitt liv, du är fortfarande I mitt liv för att jag vill ha dig där och inte kan tänka mig att spendera en enda dag utan dig! Jag älskar dig helt enkelt, trots dina brister!

Sjuka barn som inte kan prata

Åh vad det är jobbigt med en 20 månaders som bara skriker och skriker. Vi har frågat 100ggr "Var har du ont?", men han kan ju inte svara. Jag hatar att vara så maktlös. Det enda jag kan göra är att ge värk och febernedsättande medicin och hålla tummarna. Idag har han feber, men verkar må ganska bra i övrigt, men sent igårkväll då bara skrek han.

Nu vaknade han tror jag. Tbax lite senare om jag får tid.

Ja, så jävla intressant var det...

...Svaren kommer här iaf: Binn= filt, Biin= medicin, tantän= tandborste (tandkräm), maa= mat, ngingää= välling, maj= majs, outiin= russin, baj= bajs, tontontontan= Jonathan

Pitaan betyder självklart Flygplan

Piitaan...

...betyder? Idag tillägnas inlägget Johannes och allt roligt han har sagt. Tänkte börja med lite frågesport. Vad betyder Binn, Biin, tantän, maa, ngingää, maj, outiin, baj, och ett svårt, tontontontan?

Svar kommer senare idag, let the game begin!

Den som kommer på vad Piitaan betyder vinner en snorpuss av Johannes!

Usch vad jag är trött...

...sitter här och stirrar på stöket & orkar inte lyfta på arslet. Trött idag och har svårt att ta tag i det jag borde...Dvs. städa. Vem uppfann städningen egentligen? Inte var det då jag iaf, för jag är ingen städperson egentligen, jag hatar att städa, jag vill kräkas på dammsugaren, kortsluta tvättmaskinen (och diskmaskinen) anställa en liten vätte och lägga mig på sängen och slappa.

Jag vill INTE handla julklappar, vill inte ens tänka på julklappar, vill inte fira jul och inte göra julskinka, inte baka pepparkakor, inte titta på Kalles jul, inte äta choklad ala alladin (där fick jag till det *s*), vill inte trängas med svettiga illaluktande människor i alla äckliga överfulla affärer....Jag_vill_INTE!!!!

Jag vill krama mina barn, min make och mina goa vänner, jag vill äta god mat (som jag sluppit tillaga), vill lyssna på mysig julmusik, dansa (med vem vet jag inte, för Peter dansar ju inte), sjunga, läsa en god bok, surfa, skriva mer, skriva dikter, lata mig, åka utomlands, vinna på lotto, rida en mysig ritt i skogen och sist men inte minst, kräkas på alla prettomorsor som aldrig gör fel och ser ner på dem som gör fel (enl. dem).


Nu vill jag INTE göra rent toaletten...men jag måste...

En annan dag, ett annat liv, ska jag bara göra det där jag vill göra...

Jag minns inte min egen förlossning!

Ja, hur i h*vete gick detta till...Gissar på lustgas/smärta som trollade bort ett av de finaste minnen jag borde haft. Satt och slösurfade på FL igår och hittade in i en tråd där ts (trådstartaren för den som inte visste) hade en fråga om hur normalt det var att vilja ta upp barnet själv på magen. Min hjärna började arbeta på högvarv. Jag HAR ett svagt minne om att jag fick ta emot Johannes själv, men, det är för svagt för att vara säkert. Sen började jag fundera på om det inte var så att jag födde på knä denna gången...även det väldigt svagt minne. Någon förlossningsberättelse skrev jag inte den här gången, fråga mig inte varför (jag som älskar att skriva). Det enda jag minns klart är att barnmorskan/undersköterska sa åt mig att jag kunde känna på huvudet om jag ville & det vet jag att jag gjorde, men minns som sagt inte min position just då...Antar att jag svävade någonstans i det blå bland smärtförnimmelser och lustgasrus. Den andra saken jag minns är när min käre make frågade mig om alla pojkar hade stånd när det kom ut *s*. Nån som vet? Själv har jag inte reflekterat över det förut, men det var tydligen en viktig fråga för min man (ja...han är inte heeelt frisk i knoppen *asg*).

Hursom...Jag ringde maken för att fråga om mina svaga minnen hade någon sanningshalt i sig och fick till svar att han inte minns nånting?! WTF???!!! VEM ska man förlita sig på då??? Så jag kommer att få leva i min ovisshet resten av livet.

Resultatet av fölossningen blev ju som ni alla vet en alldeles underbar liten (?) pojke som fick heta Johannes. Han hade sååå mycket hår att barnmorskorna blev alldeles till sig i trasorna och sprang för att leta efter en kam. Storleken var också en anledning till upphetsning hos sjukhuspersonalen. De körde vadslagning med varandra innan de la honom på vågen. 5040gr och 57cm... Allas munnar såg ut som fågelholkar :o).

På dagen för återbesöket fick vi träffa läkaren som snabbt tittade på Johannes och sa "Jaha sedär...där är det där håret alla pratar om!". Tydligen var Johannes det stora samtalsämnet i fikarummet på KS.

Ojojoj vilken nostalgitripp såhär 20 månader efter förlossning... Jag ska bespara er mer om det...Iallafall för tillfället *s*.



I´ll be back! ;)

Tallinnresan & vårt vardagsrum

Jaha...så var jag hemma igen...eller egentligen var jag hemma i tisdags morse, men jag har inte hunnit skriva nåt sen dess. Resan var supermysig, vi har promenerat massor, sett en rysk katedral (al la gigantus) & shoppat i en stor galleria mitt emot vårt fina hotell. På väg hem blev det stooora problem och vi höll på att missa båten. Jag grät som vanligt, vad jobbigt det är att alltid vara så känslig...men men...det är ju så jag är...love me or leave me liksom.
Mamma på båten till Tallinn
Jag på båten till Tallinn

Sååå ska jag skriva lite om vårt nya vardagsrum också. Samma dag som jag kom hem kom våra nya vardagsrumsmöbler. Min första tanke var "Fy f*n vad vitt och sterilt det blev", riktigt missnöjd var jag. Men jag har tänkt hela tiden att jag skulle komplettera med gardiner och nya kuddfodral i mörka färger... Åkte till IKEA och shoppade. Det blev brunt och rött. Skitsnyggt!!! Verkligen! Jag är sååå nöjd och vårt vardagsrum är MYSIGT!

Idag har jag suttit och knåpat på mitt cv, jag har sparat 2 olika versioner på usb minnet, så imorgon får vi se vad min jobbcoach tycker om det.

Peter & Johannes är hos Krister och fixar i hans vardagsrum, men jag är myyycket tveksam till att han kommer få det lika Myyysigt som vi *s*. Snart är det dags att ställa sig vid spisen igen & sen efter maten tänkte vi dricka glögg och äta lussebullar! Mums!

Ses en annan dag gott folk! *borta*

RSS 2.0